Om Oss

Allt startade en novemberkväll 2007

Det hela började med Evelina som hade lite dåligt samvete över sin newfundlandshund Mojje, som tvingades spendera dagarna ensam hemma i lägenheten då matte jobbade heltid. Hon började därför söka efter ett alternativ som kunde ge Mojje lite mer stimulans och aktivering om dagarna, men upptäckte snart att det enda hunddagis som fanns i Sundsvall var fullt och det var svårt att hitta andra alternativ för honom. Efter att ha pratat med andra hundägare i stan så upptäckte hon snart att det inte bara var hon själv som efterfrågade fler hunddagis, och ett frö var nu sått!
 

Evelina hade dock ingen utbildning inom hund så att själv starta ett hunddagis kändes allt för övermäktigt. Hon började då fundera över om hon hade några vänner eller bekanta med större hunderfarenhet, och kom då att tänka på en gammal barndomsvän. Denne vän hade nämligen i sin tur en flickvän som hon mindes var utbildad hundskötare! Problemet var bara att de inte kände varandra då de endast hade träffats någon enstaka gång tidigare. Evelina hade dock inget att förlora och bestämde sig därför för att lyfta telefonluren och ringa sin kompis flickvän!

En novemberkväll 2007 svarade en glatt överraskad Amelie i telefonen och fick höra om Evelinas önskan om att starta ett hunddagis i Sundsvall. Amelie arbetade då redan på ett hunddagis i Järvsö och trivdes med sitt yrkesval, men drömmen om ett alldeles eget hunddagis hade alltid funnits där. Beslutet (även om det var stort!) var därför enkelt att ta, och v
åren 2008 gick flyttlasset till Sundsvall!

Amelie hade just påbörjat en hundfrisörutbildning i Stockholm och under tiden som hon gick klart utbildningen så gick Evelina en utbildning för att bli hunddagis- och pensionatsföreståndare.

Under våren och sommaren 2008 pågick sedan ett stort arbete med att allt vad det innebar för att starta det efterlängtade företaget.
Man var tvungen att hitta en lämplig lokal för verksamheten och iordningställa den, det skulle skickas in en mängd papper till olika myndigheter och sedan också den stora frågan - vad skulle företaget heta? Efter att ha funderat fram och tillbaka enades de tillslut om att det fick bli AMNIS HUNDHUS. Namnet AMNIS står för Amelie (AM) och Nina (NI), vilket är Evelinas smeknamn.

 

I augusti 2008 stod till slut allting klart och portarna kunde slås upp för AMNIS HUNDHUS, Sundsvalls nya och efterlängtade hunddagis!

hund, hunddagis, glada, lyckliga, hundar
hund, hunddagis, glada, lyckliga, hundar
hund, hunddagis, glada, lyckliga, hundar

2012 gick flyttlasset till nya, ljusa och fräscha lokaler på Södra berget, med närhet till fina promenadområden i skog och varierad terräng för alla dagishundar.

Den 30e november 2016 invigde vi "nya" AMNIS HUNDHUS och presenterade då vårt nya koncept med ett ännu större fokus på hållbarhet.